احتمالا در مورد خاک طلا یا پودر طلا چیزهایی شنیده اید. اطلاعات شما در مورد خاک طلا چقدر است؟ اگر می خواهید با مفهوم خاک و پودر طلا و همچنین مشخصات آن بیشتر آشنا شوید تا پایان این مقاله همراه ما باشید.
❇️خاک طلا چیست؟
میل ترکیبی طلا با جیوه زیاد است و یکی از روش های جداسازی طلا از سایر ترکیبات است.
❇️ملغمه : ترکیب هر فلز با جیوه را ملغمه می گویند. میل ترکیبی طلا با جیوه زیاد است و یکی از روش های جداسازی طلا از سایر ترکیبات است. برای جداسازی طلا از جیوه تبخیر می شود و طلا باقی می ماند.
❇️غالکاری : غالکاری روشی است که طلا را از فلزات دیگر جدا می سازد. معمولا در کارگاه های طلا سازی مقداری خاکه طلا در اثر سوهان زدن، اره کاری و … در کف کارگاه میریزد این مقدار طلا با مواد دیگر از جمله خاک کف کارگاه و فلزات احتمالی دیگر مخلوط می شود که با روش های معمولی قابل تفکیک نمی باشد. برای بازیافت این مقدار طلا باید کلا خاک کف کارگاه را به غالکار سپرد.
❇️طلای تیزابی : تیزاب همان اسید نیتریک می باشد. طلا در هیچ اسیدی حل نمیگردد و این درباره اسید نیتریک نیز صدق می کند. از این خاصیت طلا برای جداسازی ناخالصی آن استفاده می کنند، بدین ترتیب که طلا را در زمانی خاص در داخل تیزاب قرار می دهند.
به مرور زمان بار منفی آن که ممکن است : مس، نقره و … باشد حل می گردد و طلا باقی می ماند. عیار طلای بدست آمده بدین روش بین 990 الی 995 می باشد و طلای با عیار 999 را نمی توان بدست آورد ( تقریبا از این روش برای غالکاری نیز استفاده می کنند) لازم به ذکر است که در هنگام قرار دادن طلا در تیزاب باید دمای تیزاب معمولی بوده و گرم نشده باشد طلای بدست آمده با عیار ذکر شده را طلای تیزابی گویند.
❇️طلای ری گیری شده : ری گیری روشی است که در آن از طریق تیزاسیون عیار دقیق فلز مربوطه را با استفاده از ترازوی آنالتیک بدست می آورند، بنابراین طلای ری گیری شده طلایی است که عیار دقیق آن مشخص شده باشد.
❇️پودر طلا چیست؟
در مورد پودر طلا اینطور می شنوید که یک کوزه پیدا کردیم، داخلش خاکستر وجود داشت آن را ریختیم، بعد از اینکه که تحقیق کردیم فهمیدیم که پودر طلا بوده. ببینید، پودر طلا از داخل خمره بیرون می آید و فهمیدن اینکه طلا هست یا نه خیلی ساده می باشد، دلیلش این است که طلا خیلی سنگین می باشد اگر در دستتان بگیرید، سنگینی و دانه های طلا را حس خواهید کرد.
این پودر هر چه باشد می توان درون یک ظرف کوچک مخصوص ذوب فلز گذاشته و آن را ذوب کرد، اگر در یک معدن باشد آب شده و به صورت ذره ذره و آرام آرام در ظرف جمع خواهد شد. بعد از آن، قبل از اینکه سرد شود با یک تکه فلز به آرامی فشار داده و کمی پهن و نازک کنید و سپس با کمک یک انبر از ظرف بردارید.
اگر درون سولفوریک اسید رقیق،(آب + سولفوریک اسید) رها کنید، در صورتی که طلا یا نقره باشد، رنگش را به دست خواهد آورد، ولی کمی مات خواهد شد. حتی اگر چشمتان عادت داشته باشد، می توانید 3 تا کمتر یا 5 تا بیشتر، عیارش را نیز تخمین بزنید.(منظور طلا می باشد).
دقت کنید که در موضوع پودر طلا کلاهبرداری های زیادی انجام می شود. انسانهایی وجود دارند که خود را ساده نشان داده و می گویند که می خواهند پودر طلایی را که پیدا کرده اند بفروشند. وقتی شما به آنجا رفتید، کمی از نمونه واقعی به شما خواهند داد، حتی ممکن است به شما از درون نایلون داده و شما نیز تجزیه و تحلیل کرده و درست در بیاید. اینجاست که کلاهبرداری شروع می شود.
شما هم بدون اینکه پودر را ببرید کاری نمی توانید انجام دهید، چون خریدار باید آن را آب کند و کنترل انجام دهد. صاحب پودر به شما خواهد گفت که 10 الی 20 میلیون تومان پیدا کنید و بیایید تا 1 الی 1.5 کیلو به شما بدهم و به شما پودر را می دهند. پودری که به شما داده شده پودر برنج به دست آمده در آسیاب می باشد، اینجاست که متوجه می شوید کلاهبرداری صورت گرفته است.
مشخصات خاک طلا - آسمونی